Добредојдовте во ТРЕЈД

Лидер во струмичкиот регион и пошироко...

Нашата мисија е да помогнеме во остварувањето на целите на нашите клиенти, како и да додадеме софистицирани и нови елементи во нивното работење.

Трејд консалтинг е прво биро за финансиски консалтинг во Струмичкиот регион и едно од првите во Македонија. Единствени сме во струмичкиот регион со сите услуги и лиценци од финансискиот консалтинг.

Трејд книжарници и канцелариски мебел е овластен дилер на ФАБРИАНО, ВАРТА, ШТЕДЛЕР, ТОЗ и на Чешкиот бр. 1 бренд за канцелариски столови АНТАРЕС. Овластени дилери сме и на регионалниот бр. 1 бренд за производство на АДИНГ, ТЕРМО И ФИСКАЛНИ РОЛНИ СИВ (Охрид).

Вршиме продажба по унифицирани цени на издавачките куќи ТОПЕР, ТРИ, ТАБЕРНАКУЛ и ПРОСВЕТНО ДЕЛО.

Канцелариски мебел

Кој вели дека не можете да мешате бизнис со задоволство? Станува збор за работа, но не мора да се чувствувате така. Се што треба е удобен, квалитетен стол и пријатен мебел кој ги држи работите организирани.

 • Канцелариски столови
 • Бироа
 • Плакари
 • Опрема

Повеќе од 10.000 артикли на канцелариски и школски прибор

Книжарници

Со големиот асортиман на производи, ги задоволуваме вкусовите и на најспецифичните купувачи. Канцелариски материјали за вашиот бизнис, школски прибор за вашите деца и литература за ваш личен развој или за подарок на вашиот пријател.

Консалтинг

Нашиот тим професионалци ќе Ви помогнат правилно да ја насочувате Вашата компанија, да ја анализирате Вашата работа, како и работата на конкурентските фирми.

Листата на услуги кои ги нуди Трејд Консалтинг е долга, почнувајќи од комплетно и ажурно сметководство кое е неопходно за натамошен развој на Вашата компанија, па се до различни видови консалтинг. Со помош на сметководствениот консалтинг нашите клиенти секогаш имаат точни информации околу законските прописи од областа на даноците и сметководството, царините, акцизите, за даноците на додадена вредност и добивка, како и персоналниот данок на доход.

 • Сметководство
 • Анализи
 • Ревизија
 • Подготовка на бизнис и инвестициони планови
 • Финанскиски менаџмент
 • Спојување и превземање на капитал (M&A) (овластен претставник на FCI-Fischer од Munich, M&A лидер во Германија)
 • Анализа на пазарот
 • Даночно советување
 • Финансиски извештаи
 • Инвестиционен консалтинг
 • Пренос и проценка на капитал

Бизнис обуки

 • Обуки за претприемништво, финансии, менаџери, лидерство, маркетинг, Team building (сите обуки се со користење на светски познатата CEFE метода)
 • Тренинзи за јавно приватно партнерство (заедно со Planco Consulting и Delta Baerenz Consulting од Германија)
 • Маркетинг план
 • Менаџмент
 • Cash Flow
 • Техники за преговарање
 • Комуникациски вештини
 • Тренинг за тренери за CEFE методологијата
 • Тренинг за тренери за инвестирање по пат на јавно приватно партнерство
 • Односи со јавноста

ДЕЛ ОД НАШИТЕ КЛИЕНТИ