Прикажувам 1–12 од 32 резултати

Прикажи 9 12 18 24

100S BASE Skyline Levenhuk Телескоп

10.590 ден
Карактеристики:  
 • Рефлекторски телескоп со главно огледало со дијаметар од 102 mm
 • Телескопот со лесен за ракување е поставен на азимоут
 • Одлично за истражување на вселената: забележани се сите предмети Месиер и најсветлите објекти на НГЦ
 • Одличен избор за набљудување на Сончевиот систем и Месечината
 • Наменет за почетници астрономи

115S PLUS Skyline Levenhuk Телескоп

14.890 ден
Карактеристики:  
 • Рефлектор на arутн во близина на фокусот
 • Оптичко стакло со антирефлектирачки слој
 • Комплетот вклучува два окулара со различна должина
 • Робустен алуминиумски држач со додаток за додатоци
 • Екваторијалната монтажа обезбедува исклучително удобна работа

Celestron AstroMaster 90AZ 90mm

19.590 ден
- Рефрактор на отворот 90 mm ОТА - Фокусна должина од 1000мм, f / 11.1 Фокус однос - Целосно повеќе-обложена оптика - Фокус 1,25 ", окупи од 10мм и 20мм - Прирачник Алт-Азимут планината - Контролна рачка за заклучување - Дијагонала на 90 ° со исправена слика - Постојано монтиран Пронаоѓач на црвени точки - 1,25 "Стакло од нерѓосувачки челик со послужавник

Celestron PowerSeeker 40AZ

3.600 ден
  - Оптички дизајн: Рефрактор - Апертура: 40мм - Фокусна должина: 500мм - Оптички облоги: Целосно обложена - Зголемување на окуларот 1: 20мм: 25 - Зголемување на окуларот 2: 8мм: 63 - Бароло леќи: 2 × (50 × & 125) - Подигнување на окото на слика 1,5 × (38 × & 94) - Пронаоѓач: 2 × 20 - Пред-склопен алуминиумски статив - Тежина: 0,5 кг - фиока за додатоци - Технички детали - Дизајн: - Телескоп на леќи - Окулци: 4/20 мм - Фокусно растојание: 400 мм - Фактор за зголемување: 20x до 40x - Монтажа: Алтазимут - Дијаметар на леќи: 40 мм - Боја: црна

Комплет микроскоп и телескоп Levenhuk LabZZ MT2

4.590 ден
Комплетот вклучува:  
 • Телескоп
-Окуларот H12,5 mm -Окуларот за директно набљудување 18 мм -Дијагонално огледало -2x оптички визир -Десктоп статив -Луминисцентни астрономски налепници
 • Микроскоп
-Подготвени примероци за микроскоп (3 парчиња) -Исчистете слајдови (3 парчиња) -Чаши за покрив (5 парчиња) -Налепници за примерок (5 парчиња) -Пластична пипета -Скалпер -Пинцети -Шпатула -Игла за дисекција -Шишиња со бои (2 парчиња) -Шише за лепак Резервни светилки (2 парчиња) Упатство за употреба и доживотна гаранција

Комплет микроскоп, телескоп и двоглед Levenhuk LabZZ MTB3

5.950 ден
Комплетот за микроскопот вклучува:  
 • Микроскоп
-Окуларот 10x -Резервна сијалица -Празна вијала (3 парчиња) -Исчистете слајдови (3 парчиња) -Чаши за покрив (3 парчиња) -Налепници за примерок (3 парчиња) -Скалпер -Шпаткла -Пинцети -Игла за дисекција   Комплетот телескоп вклучува:
 • Телескоп
-Окуларот 5 мм -Окуларот 10 мм -Оптички визир со зголемување од 2x -Дијагонално огледало -Алиминиумски статив Комплет двогледи вклучува:  
 • Двоглед
-Мека торба -Крпа за чистење -Тенка лента

Телескоп Celestron AstroMaster 114EQ

17.990 ден
 • Брзо и едноставно поставување без алат
 • Трајно монтиран StarPointer пребарувач
 • Идеална оптичка слика - Идеални за терестријална и астрономска употреба
 • Брзо вклопување на приклучоците, без алат
 • Германска екваторска завртка со поставени кругови - за прецизно лоцирање и следење на небесните објекти
 • Цврсто изработен статив со 1.25" челични цевки - Обезбедува цврста и стабилна платформа
 • Целосно обложени стаклени оптички компоненти со високо преносни премази за подобра осветленост и јасност на сликата
 • Deluxe дополнителна лента за удобно складирање на додатоци
 • БОНУС Астрономски Софтвер со база на податоци од 10000 објекти, небесни мапи за печатење и 75 одлични слики

Телескоп Celestron AstroMaster 130EQ

21.990 ден
 • Брзо и едноставно поставување без алат
 • Трајно монтиран StarPointer пребарувач
 • Идеална оптичка слика - Идеални за терестријална и астрономска употреба
 • Брзо вклопување на приклучоците, без алат
 • Германска екваторска завртка со поставени кругови - за прецизно лоцирање и следење на небесните објекти
 • Цврсто изработен статив со 1.25" челични цевки - Обезбедува цврста и стабилна платформа
 • Целосно обложени стаклени оптички компоненти со високо преносни премази за подобра осветленост и јасност на сликата
 • Deluxe дополнителна лента за удобно складирање на додатоци
 • БОНУС Астрономски Софтвер со база на податоци од 10000 објекти, небесни мапи за печатење и 75 одлични слики

Телескоп Celestron AstroMaster 70AZ

12.000 ден
 • Брзо и едноставно поставување без алат
 • StarPointer
 • Идеална оптичка слика - Идеални за терестријална и астрономска употреба
 • Брзо ослободување на додатоците - без алатки
 • Плосната рачка за контрола на спојката - за непречено и прецизно прикачување
 • Цврсто изработен статив со 1.25" челични цевки - Обезбедува цврста и стабилна платформа
 • Целосно обложени стаклени оптички компоненти со високо преносни премази за подобра осветленост и јасност на сликата
 • Deluxe дополнителна лента за удобно складирање на додатоци
 • БОНУС Астрономски Софтвер со база на податоци од 10000 објекти, небесни мапи за печатење и 75 одлични слики

Телескоп Celestron AstroMaster 70EQ

14.000 ден
 • Брзо и едноставно поставување без алат
 • Трајно монтиран StarPointer пребарувач
 • Идеална оптичка слика - Идеални за терестријална и астрономска употреба
 • Брзо вклопување на приклучоците, без алат
 • Германска екваторска завртка со поставени кругови - за прецизно лоцирање и следење на небесните објекти
 • Цврсто изработен статив со 1.25" челични цевки - Обезбедува цврста и стабилна платформа
 • Целосно обложени стаклени оптички компоненти со високо преносни премази за подобра осветленост и јасност на сликата
 • Deluxe дополнителна лента за удобно складирање на додатоци
 • БОНУС Астрономски Софтвер со база на податоци од 10000 објекти, небесни мапи за печатење и 75 одлични слики

Телескоп Celestron AstroMaster 90

21.490 ден
 • Брзо и едноставно поставување без алат
 • Трајно монтиран StarPointer пребарувач
 • Идеална оптичка слика - Идеални за терестријална и астрономска употреба
 • Брзо вклопување на приклучоците, без алат
 • Германска екваторска завртка со поставени кругови - за прецизно лоцирање и следење на небесните објекти
 • Цврсто изработен статив со 1.25" челични цевки - Обезбедува цврста и стабилна платформа
 • Целосно обложени стаклени оптички компоненти со високо преносни премази за подобра осветленост и јасност на сликата
 • Deluxe дополнителна лента за удобно складирање на додатоци
 • БОНУС Астрономски Софтвер со база на податоци од 10000 објекти, небесни мапи за печатење и 75 одлични слики

Телескоп Celestron FirstScope

4.500 ден
 • Висококвалитетен стилски штитник со оптичка цевка од 76mm го прави FirstScope идеален астрономски телескоп за почето
 • Преносливиот и тенок дизајн со масичка го олеснува складирањето, транспортот и поставувањето на вашиот FirstScope телескоп
 • Со FirstScope е многу лесно да се набљудува, корисникот едноставно се движи низ небото со поместување на цевката во насока на саканиот објект
 • Стилскиот и декоративен дизајн го прави FirstScope прекрасен подарок за сите заинтересирани за астрономијата