Прикажувам 1–12 од 36 резултати

Телескопи (16)

Микроскопи (8)

Двогледи (9)

Лупи/Компаси (6)

100S BASE Skyline Levenhuk Телескоп

10.590 ден
Карактеристики:  
 • Рефлекторски телескоп со главно огледало со дијаметар од 102 mm
 • Телескопот со лесен за ракување е поставен на азимоут
 • Одлично за истражување на вселената: забележани се сите предмети Месиер и најсветлите објекти на НГЦ
 • Одличен избор за набљудување на Сончевиот систем и Месечината
 • Наменет за почетници астрономи

Celestron PowerSeeker 40AZ

3.600 ден
  - Оптички дизајн: Рефрактор - Апертура: 40мм - Фокусна должина: 500мм - Оптички облоги: Целосно обложена - Зголемување на окуларот 1: 20мм: 25 - Зголемување на окуларот 2: 8мм: 63 - Бароло леќи: 2 × (50 × & 125) - Подигнување на окото на слика 1,5 × (38 × & 94) - Пронаоѓач: 2 × 20 - Пред-склопен алуминиумски статив - Тежина: 0,5 кг - фиока за додатоци - Технички детали - Дизајн: - Телескоп на леќи - Окулци: 4/20 мм - Фокусно растојание: 400 мм - Фактор за зголемување: 20x до 40x - Монтажа: Алтазимут - Дијаметар на леќи: 40 мм - Боја: црна

Celestron Upclose G2 10×50

4.400 ден

Опис

Прилагодување на диоптер за фино фокусирање. Впечатоци од прсти и врежани логоа за цврст зафат.
Aperture (mm)50 mm (1.97 in)
Magnification
10 x
Caps
Yes
Carrying Case
Soft case included
Weight (oz)
27 oz (765 g)
Angular Field of View (deg)
6.8 °
Linear Field of View (@1000 yds)
354 ft (108 m)
Linear Field of View (@1000 m)
118 m (387 ft)
Exit Pupil (mm)
5.0 mm (0.2 in)
Eye Relief (mm)
12 mm (0.47 in)
Near Focus
23
IPD Max
72 mm (2.83 in)
IPD Min
56 mm (2.2 in)
Prisms
BK-7
Optical Coatings
Multi-Coated

Двоглед Levenhuk Karma BASE 8×32

4.390 ден
Карактеристики:  
 • Туристички двогледи со примизми и оптика Амичи изработени од стакло БК-7 со облога
 • Широко видно поле и зголемување 8x
 • Затвори фокус од 3 метри, што е погодно за набудување на објекти во близина
 • Погоден за набудување без да се отстранат очилата и со можност за прилагодување на статив
 • Лесно пластично куќиште со висока јачина

Двоглед Levenhuk LabZZ B2

1.290 ден
Комплетот вклучува:  
 • Двоглед
 • Мека торба
 • Крпа за чистење
 • Упатство за употреба и доживотна гаранција
 

Двоглед Levenhuk LabZZ B6

1.790 ден
Карактеристики:  
 • Монокл за деца со зголемување од 10x
 • Оптика за обложено стакло
 • Широко видно поле
 • Лесно, компактно тело
 • Одличен избор за дневни набљудувања

Двоглед Levenhuk Karma BASE 10×42

5.290 ден
  Карактеристики:  
 • Двоглед Амичи призма за лов, кампување и истражување на диви животни
 • Оптиката е изработена од стакло БК-7 и има повеќеслоен антирефлексивен слој
 • 10x зголемување со голема видливост
 • Минималното растојание во близина на фокусот е 2,5 m
 • Прилагодување на диоптрија, ротирачки чаши за окуларот
 • Можност за прилагодување на статив

Компас Levenhuk Army AC10

790 ден
Карактеристики:  
 • Компас со течност, со процеп за вид и размер во милји
 • Две скали: скала во сантиметри и скала во инчи
 • Ниво на меур
 • Формула маса на задниот дел од капакот
 • Стандардна нишка за статив

Компас Levenhuk LabZZ CM2

390 ден
Компасот Levenhuk LabZZ CM2 е модел на патување од серијата Levenhuk LabZZ за деца. Со овој компас, детето ќе научи да ги користи наједноставните алатки за навигација, да се движи по мапата, да бара локации и ќе може да ја најде најкратката рута до дестинацијата во градот или надвор од него.

Комплет микроскоп и телескоп Levenhuk LabZZ MT2

4.590 ден
Комплетот вклучува:  
 • Телескоп
-Окуларот H12,5 mm -Окуларот за директно набљудување 18 мм -Дијагонално огледало -2x оптички визир -Десктоп статив -Луминисцентни астрономски налепници
 • Микроскоп
-Подготвени примероци за микроскоп (3 парчиња) -Исчистете слајдови (3 парчиња) -Чаши за покрив (5 парчиња) -Налепници за примерок (5 парчиња) -Пластична пипета -Скалпер -Пинцети -Шпатула -Игла за дисекција -Шишиња со бои (2 парчиња) -Шише за лепак Резервни светилки (2 парчиња) Упатство за употреба и доживотна гаранција

Комплет микроскоп, телескоп и двоглед Levenhuk LabZZ MTB3

5.950 ден
Комплетот за микроскопот вклучува:  
 • Микроскоп
-Окуларот 10x -Резервна сијалица -Празна вијала (3 парчиња) -Исчистете слајдови (3 парчиња) -Чаши за покрив (3 парчиња) -Налепници за примерок (3 парчиња) -Скалпер -Шпаткла -Пинцети -Игла за дисекција   Комплетот телескоп вклучува:
 • Телескоп
-Окуларот 5 мм -Окуларот 10 мм -Оптички визир со зголемување од 2x -Дијагонално огледало -Алиминиумски статив Комплет двогледи вклучува:  
 • Двоглед
-Мека торба -Крпа за чистење -Тенка лента

Лупа Levenhuk LABZZ МG1 со компас

400 ден
Каратеристики:  
 • Дијаметар на леќата (димензии), мм
60 Дијаметар на вградената леќа, мм----16
 • Зголемување, x
3
 • Зголемување на вградената леќа, x
8
 • Материјал за оптика
акрилик
 • Домување
пластика
 • Ракувајте со материјал
пластика
 • Дополнителни
со компас
 • Користетe
Производ за општа употреба. Може да го користат деца постари од 3 години.
 • Градба
со рачка